Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Museerna tappar fortfarande publik
 • Att återinföra entréavgifterna på de statliga museerna var ett av den borgerliga regeringens första beslut. I år har museerna tappat varit fyra av tio besökare. Jämfört med fjolåret har museernas publik minskat med mellan 4 och 83 procent, enligt en rundringning som DN gjort.

  Störst minskning, 83 procent, har Arkitekturmuseet som hittills bara haft knappt 33.000 besökare. Det museum som tappat minst är Marinmuseum i Karlskrona, bara 4 procent. Det beror på att museet är ett stort besöksmål för utsocknes besökare, säger Marinmuseets publikchef Ann-Britt Christensson till DN.

  Det är värt att notera att en del museer har infört fri entré vissa dagar eller vissa rider. Unga går fortfarande in gratis. Moderna museet har en annan variant, fri entré till utställningar i foajén. Kolla museernas hemsida.

  Själv tycker jag fortfarande att beslutet om att återinföra entréavgifterna var vettlöst. Ett museibesök är ett kliv på en kunskapsresa.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:48

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.