Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Museibesöken minskade med 1.5 miljoner
 • Allmänt, Politik 11.01.2008

  De stora statliga museerna, som hade fri entré 2005 och 2006, tappade i fjol mer än 1,5 miljoner besökare sedan entréavgifterna återinförts. Värst drabbades Naturhistoriska riksmuseet och Moderna museet, som tillsammans tappade över 700.000 besökare jämfört med 2006, berättar DN.

  Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) säger att regeringen inte har några planer på att återinföra fri entré för vuxna. Hon poängterar att barn och unga sedan i fjol har tillgång till museernas samtliga utställningar.

  Adelsohn Liljeroth betonar att det är viktigt att vårt gemensamma kulturarv bevaras för framtida generationer. Hon säger också att ”det är viktigare att säkra omhändertagandet av värdefulla föremål än att låta vuxna betrakta dessa gratis”, säger hon till DN.

  Som m det var fråga om antingen eller. Men de välbeställda grupperna har väl aldrig haft några problem med att betala entréavgifterna. Det är få av regeringens alla korkade beslut som gör mig så ledsen. Museerna är en viktig kunskapskälla för alla. Det borde till och med en borgerlig regering kunna inse. De har i stället sumpat 1.5 miljoner tillfällen till folkbildning.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:47

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.