Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tv-licens för datorn på tapeten igen
  • Media 08.02.2009

    Tv-licens för datorer med Internetuppkoppling har diskuterats tidigare, men beskeden har varit lite olika. Nu är frågan uppe igen, läser jag på SvD:s ekonomisajt E24.

    Nu när Sveriges Television står inför en lansering av fullständiga kanaler på nätet så kan alla landets datorer förvandlas till avgiftsbelagda tv-mottagare, skriver E24.

    Som en direkt konsekvens av SVT:s satsningar på webb-tv så kan varje svensk dator ses som en tv-mottagare, och därmed ska licenspengar betalas. Det skriver Computer Sweden. Den nuvarande lagen räcker och inga nya politiska beslut krävs. Men om det nu blir så är oklart.

    – Visst kan jag se det orimliga i att apparatur som inte är avsedd att användas för tv-tittande blir licenspliktig, säger Anna Pettersson, vd på Radiotjänst, till Computer Sweden enligt E24.

    Vad jag förstår kommer den här avgiften framför allt att drabba företag. De flesta svenskar, utom moderata ministrar, betalar nog redan tv-avgift.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:30

  • 2 Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.