Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Vettig inledning till diskussion om tillsatser
  • Jag har under årens lopp bloggat en hel del om e-nummer och tillsatser i mat. Framför allt har jag anklagat en del glada amatörer för att bara räkna e-nummer och för att betrakta alla tillsatser som rent giftkokeri.

    SvD har satsat på en artikelserie om tillsatserna. Lyckligtvis är det den kunnige journalisten Henrik Ennart som står bakom den. Nu kommer en artikel som kan betraktas som en i huvudsak vettig inledning till ytterligare diskussion.

    Redan i ingressen slår han fast att många tillsatser finns naturligt, har använts länge, är testade och serveras i låga halter. Det enda jag saknar är att många tillsatser är nödvändiga, för att inte maten ska göra oss sjuka. Många tillsatser behövs dessutom för att maten ska hålla en jämn kvalitet. Det får vi tugga i oss, så länge vi vill ha industritillverkad mat. Men det finns också tillsatser som är fullständigt onödiga, och potentiellt farliga.

    Jag väntar med spänning på fler artiklar i serien, den verkar kunna bli bra!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:51

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.