Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Hemförsäkringen duger oftast som reseförsäkring
  • Försäkringar, Resor 17.02.2009

    Spanien, Thailand och Turkiet är de länder där svenskar oftast råkar illa ut under semestern. Det visar en undersökning som Länsförsäkringar gjort tillsammans med SOS International, berättar SvD.

    Att det är just dessa länder som toppar olycksstatistiken är å andra sidan inte så konstigt; de är de populäraste resmålen.

    Vanligaste skadan som anmäldes var sjukdom, följt av fallskador som uppstått då man snubblat eller trampat fel. Därefter kommer skador på bagage eller stöld av bagage, följt av försenat bagage.

    Kostnaden för att bli sjuk på utlandsresan gick i snitt på 19000 kr sett till de anmälningar som gjordes under 2007. Kostnaderna kan dock variera oberoende på var man befinner sig.

    Det är alltså viktigt att vara försäkrad på resan. Men oftast behöver du ingen separat reseförsäkring, reseskyddet i hemförsäkringen duger för det mesta. Men resesäljaren kommer garanterat att försöka pracka på dig en separat försäkring, de får provision!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 15:22

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.