Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Reseskyddet i hemförsäkringar
 • Försäkringar 24.03.2007

  Reseförsäkringsbolaget Europeiskas vd Kenneth Sandén kritiserar hemförsäkringsbolagen för att lura sina kunder på pengar. Reseskyddet fördyrar hemförsäkringen, hävdar han enligt en artikel i SvD.

  Det kan väl aldrig vara så att han talar i egen sak? Europeiska är specialiserat på just reseförsäkringar. Det är i stället så att speciella reseförsäkringar är onödiga, i de flesta fall. Dessutom är de dyra.

  Men det är klart, reser du aldrig är skyddet en onödig kostnad. Å andra sidan slås kostnaden ut på många försäkringar, så kostnaden per styck blir lägre.

  Har du hemförsäkring med reseskydd behöver du oftast inte någon reseförsäkring. Men se upp med giltighetstiden, ofta gäller försäkringen resor i maximalt 30 dagar. Kolla med försäkringsbolaget.

  Dessutom får du i bland både avbeställningsskydd och reseförsäkring om du betalar resan med kort. Kolla med kortutgivaren.

  Är du helt oförsäkrad kan en reseförsäkring vara på sin plats, annars kan det bli dyrt.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:47

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.