Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Reklam till barn på nätet ska prövas
  • Att företag kringgår förbudet för reklam riktad till barn i tv och i direktreklam är inget nytt. Men allt fler företag använder nätet för detta visas i en ny rapport, berättar DN.

    – Vissa sajter riktar sig till barn så unga som ett år, säger Louise Ungerth, chef för konsumentfrågor på Konsumentföreningen Stockholm som driver opinionen i konsument- och miljöfrågor.

    Inom några veckor går man ut med rapporten ”Barnen och varumärkesbyggare”.

    – Vi har följt hur livsmedel marknadsförs till barn och då sett att man gör mer och mer marknadsföring på nätet, säger Louise Ungerth.

    Konsumentföreningen Stockholm vill få saken prövad rättsligt. Den förbereder därför en anmälan som antingen ska skickas till KO eller näringslivets eget kontrollorgan, den nyinstiftade reklamombudsmannen.

    – Vi ska pröva någon av dessa sajter som riktar sig till barn mot de lagar, regler och uttalanden från näringslivet som finns, säger Louise Ungerth till DN

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:48

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.