Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Moment 22 – nekas ID-kort
 • Allmänt 15.07.2007

  När Asdrubal Granado blev bestulen på sitt id-kort trodde han inte det skulle vara något problem att få ett nytt. Men tre postkontor och två banker har nekat honom nytt kort. Med nya regler har tusentals personer drabbats,. Den otroliga historien berättas av tidningen City.

  Asdrubal är född i Chile och har bott i Sverige i 20 år. Han har tidigare fått två id-kort utan problem men när han nyligen gick till Postens Svensk Kassaservice i Skärholmen för att ersätta ett stulet kort var det tvärstopp.

  – Jag hade med mig personbevis och mitt chilenska pass. Dessutom följde min bror med mig för att styrka min identitet. Han hade svenskt id-kort och ett personbevis. Det dög inte. Kassörskan sa att personbeviset inte bevisar vårt släktskap, det trots att vi har samma efternamn.Samma svar fick han på två andra postkontor och två banker.

  – Det är hopplöst. På ett kontor sa kassörskan att min enda chans att få id-kort är att jag gifter mig med någon som har ett svenskt id-kort. Det är ju absurt, säger Asdrubal till City.

  Ibland överträffar verkligheten dikten. Man tror inte det är sant. Själv har jag ett ID-kort i reserv, eftersom jag har insett att man inte klarar många dagar utan ett sådant. Det finns visserligen en statlig utredning om ska underlätta för invandrare och flyktingar att få id-kort. Men förslaget lämnas först 31 december. Det verkar som om Asdrubal får vänta på sitt id-kort. Eller gifta sig, med en tjej som har ID-kort. Om man kan gifta sig utan ID-kort!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:47

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.