Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Säljare på stan – då gäller inte normala regler
 • Allmänt 20.07.2007

  Det kallas för canvas- eller eventförsäljning, och blir allt vanligare. Du stöter på dem på stan, i köpcentra eller till och med i tunnelganan. Säljarna slår upp ett tillfälligt försäljningsställe, och säljer till exempel mobil- eller elabbonemang. Men då gäller inte vanliga regler, till exempel för ångerrätt. Tidningen City har en artikel om problemet.

  – Det man ska tänka på är att konsumentlagstiftningen inte gäller på gatan, säger Johan Rådman, jurist på Konsumentverket. Du har ingen ångerrätt så det gäller verkligen att ta ställning till erbjudandet, skriver City.

  I takt med att försäljarna blivit fler upplever också fler att de blivit lurade, men kan inte häva det de undertecknat. En ändring av lagen kan vara på gång.

  – Konsumentverket har påpekat för regeringen att distans- och hemförsäljningslagen borde vara tillämplig även på den här sortens försäljning, säger Johan Rådman. I Norge har man till exempel två veckors ångerrätt, säger han till City.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:48

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.