Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Öresauktion misstänks bluffa
 • Internet, Spel 21.04.2009

  Jag har tidigare bloggat om öresauktioner. Affärsidén är att bjuda ut dyra varor, som folk kan lägga bud på. Budgivningen startar med några ören, och höjs varje gång med någon tioöring. Men det kostar att lägga ett bud, upp till 20 kronor, det är där auktionssajten tjänar pengar.

  Nu misstänks öresauktionen Mr Svensson för att bluffa, läser jag i SvD.

  För Roger Ehrngren som hoppades på att fynda en kamera blev de utlovade rekordpriserna snabbt en besvikelse, skriver tidningen.

  För varje bud han skickade in var det genast någon som bjöd över. Och efter flera timmar framför datorn kunde Roger se hur samma signatur, med ett intervall på tio sekunder, sedan bjöd över sig själv.

  – Då förstod jag ju att det är väl ingen som är så dum att han lägger inte ett bud för 20 kronor och bjuder över sig själv hela tiden, säger Roger Ehrngren till SvD.se.

  Hos Konsumentverket har det från oktober förra året och fram till februari i år trillat in ett dussintal anmälningar mot Mr Svensson och ett antal anmälningar mot andra, liknande sajter.

  Uppretade konsumenter menar dels att företagets reklam är vilseledande, dels att det är en oetisk affärsverksamhet då man betalar pengar för att få buda, skriver tidningen. Företaget bakom sajten tillbakavisar naturligtvis kritiken.

  Öresauktioner är inget annat än maskerade lotterier!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:07

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.