Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tusentals barn slipper skulder
 • Barn & ungdomar, Skulder 10.05.2009

  Jag har tidigare bloggat om vissa landstings skamliga skuldsättning av barn. Nu verkar åtminstone ett av dem, Stockholm, ha infört förnuft. Landstinget har beslutat att avskriva skulderna för barnen. Det berör ungefär 5000 barn, berättar TT.

  Nyordningen, som tangerar en juridisk gråzon, är ett sätt att trycka på för en lagändring. BO och Kronofogden har krävt att hälso- och sjukvårdslagen ska ändras så att vårdnadshavaren alltid ska stå som betalningsansvarig. Stockholms läns landsting (SLL), landets största, delar den åsikten.

  I väntan på att socialminister Göran Hägglund kommer med ett lagförslag, har SLL:s jurister tagit fram en egen hanteringsordning för vem som är betalningsansvarig för en underårig.

  Dessutom skriver SLL av gamla skulder för underåriga. Kraven på obetalda avgifter riktas i stället mot vårdnadshavarna. Hur det blir med dem som har hunnit fylla 18 år är däremot oklart.

  Vid årsskiftet hade SLL runt 5.000 underåriga med en skuld på i snitt 350 kronor, berättar TT.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 11:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.