Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Landstingens skamliga hantering
 • Barn & ungdomar, Skulder 23.03.2009

  Åter igen skriver jag om något som upprör mig djupt, landstingens skuldsättning av barn. Politikerna och räknenissarna håller på med en omoralisk hantering, som inte regeringen visar någon som helst vilja att ändra på.

  När landstingen hävisar till lagen är det domen mot Jennie Edholm de syftar på. För två år sedan slog tingsrätten fast att hon ska betala sjukvård hon fick som barn, läser jag i DN. För en gångs skull återger jag nästan hela artikeln. DN får ursäkta.

  – Det är helt absurt att man ska betala när man inte har någon inkomst, säger hon.

  När Jennie Edholm var 20 år fick hon en räkning från landstinget i Gävleborg. Den var på flera tusen kronor och för läkarbesök som hon varit på när hon var 15-17 år och som föräldrarna borde ha betalat.

  – Det var jättejobbigt. Jag gick fortfarande i skolan och hade inga pengar, säger hon.

  När landstinget inte fick in pengarna lämnades skulden till ett inkassobolag. Jennie Edholm kunde fortfarande inte betala och förstod inte varför hon skulle göra det. När hon bestred kravet stämdes hon av landstinget. Under rättegången företräddes landstinget av Gothia Law, som tillhör samma bolag som fick uppdraget att inkassera skulden. Jennie Edholm fick driva sin sak på egen hand.

  – Jag var helt ensam och skulle fixa allt, säger hon.

  Jennie Edholm förlorade i tingsrätten och vågade inte överklaga.

  – Min pappa trodde inte att det skulle gå bra och då skulle jag få betala de rättegångskostnaderna också, säger hon.

  Då var hon 25 år. Nu är hela skulden betald, men hon förstår fortfarande inte hur barn kan bli skyldiga landstingen pengar, skriver DN.

  Jag förstår fortfarande inte hur landstingen, med någon som helst form av samvete, kan ge sig på dessa barn.

  De lamdsting som har skamstämpeln är Östergötland, Västernorrland, Jämtland, Halland, Gävleborg, Norrbotten, Örebro, Västmanland, Uppsala och Stockholm.

  Är du bosatt i något av dessa landsting, ring en politiker idag!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:30

 • 4 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.