Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Årets konsumentpris – Blåslampan – till Camilla
  • Allmänt, Mat & dryck 13.05.2009

    Årets mottagare är Camilla Sparring, meddelar Sveriges Konsumenter i ett pressmeddelande.

    Vem sjutton är det, undrar ni? Hon är mest känd för att ha startat Camillas matuppror, som jag bloggat om tidigare.

    – Att en privatperson samlar in tiotusentals underskrifter visar på engagemang och styrka. Årets pristagare visar att det går att påverka och vår förhoppning är att detta ska inspirera andra att driva liknande konsumentfrågor, säger Jan Bertoft, generalsekreterare på Sveriges Konsumenter.

    Ur juryns motivering:

    Camilla Sparring får 2009 års konsumentpris ”Blåslampan” för att hon genom sitt ”Matuppror” fått fokus på utvecklingen mot mer smaklös, förfuskad och storskaligt processad mat till barn, sjuka och äldre.

    Hennes raka budskap har höjt medvetenheten om följderna för matlust, hälsa och miljö hos konsumenter och politiker. Utan någon annan plattform än sin ilska, sitt engagemang och sin kunskap har hon mobiliserat 10 000-tals konsumenter och visat vad en enskild människa kan göra.

    – Jag är både glad och stolt att få detta pris för det visar att min kamp för de svagare i samhället är befogad, kommenterar Camilla. Att få ansvariga kommunpolitiker att servera god och hälsosam mat till barn i skola och dagis, sjuka och äldre ska vara en självklarhet. Här gäller det att inte bara titta på prislappen utan även till vad man får för pengarna. Hur ska en äldre person kunna lämna tillbaka mat som smakar illa eller kanske till och med börjat mögla? Det är skrämmande att dessa konsumenter inte har några rättigheter.

    Jag tycker att Sveriges Konsumenter har hittat en mycket värdig mottagare, grattis Camilla!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:20

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.