Jag kan inte låta bli att sympatisera med Camilla Sparring från Svärdsjö, Dalarna. Hon har dragit igång ett riktigt gräsrotsinitiativ, Camillas matuppror, som en reaktion mot industriellt framställd mat.
Hennes mål är att samla in 100 000 namnunderskrifter under 2008. I skrivande stund har drygt 18 000 skrivit under.
Caamilla är vårdbiträdet som tycker att maten inom skola, vård och omsorg borde bli bättre. Jag instämmer!
Uppdatering: DN har en lång artikel om Camilla och hennes matuppror.
Andra bloggar om: Camilla Sparring, Camillas matuppror, Skolmat, Vår, Omsorg
Nu går det inte att komma in på Camillas matuppror så jag vet inte om jag kommer med gammal skåpmat om jag tipsar om boken ”Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik” av Mats-Eric Nilsson.
Det är ju inte längre mat i traditionell mening som vi äter utan kemiskt framställda ämnen med lite naturliga tillsatser. Om detta berättar boken.
Magnus: Camillas sajt verkar vara nere för tillfället. Försök senare. Under tiden kan du ju läsa min recension av boken ”Den hemlige kocken”! /Carl
Hej Carl!
Matupprorskan Camilla tänkte skriva några rader!
Läs DN nu på Söndag 29/6, jag finns kvar och kämpar på!
Har lite ”bus” för mig eller ”hyss” som några skulle vilja kalla det!!
Matupproret går nu in i fas nr 2… det finns ganska många faser att
tillstå!!
Ny webbsida större och mera information kommer strax upp med god hjälp från många som vill samma sak!
Almedalen och politiker veckan nästa.. 9 juli på morgonkvisten så skall jag sitta med i en matpanel och debattera maten jag har blivit dit bjuden.
Sen är det lite annat som är aktuellt inom kort… men det låter vi vara osagt för det märks nog!!
Tack för att du länkar till mig!
Vänligen
Camilla Sparring, Svärdsjö Dalarna
[…] det finns hopp. Många har reagerat på den usla maten på skolor och institutioner, till exempel Camilla Sparring med sitt initiativ Camillas matuppror. De dåliga tiderna kanske gör att vi lagar […]
[…] sjutton är det, undrar ni? Hon är mest känd för att ha startat Camillas matuppror, som jag bloggat om […]