Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Genmodifierad majs farlig?
 • Företaget Monsantos genmodifierade majs, MON 863, är godkänd för användning inom EU. Godkännandet grundar sig på Monsantos egna undersökningar. Nu sätter en oberoende fransk forskargrupp frågetecken för ofarligheten, rapporterar SvD. Även DN och Ekot har hängt på Svenskans aartikel.

  Råttor som ätit den genmodifierade majsen under tre månaders tid, visade tecken på njur- och leverskador, enligt rapporten.

  Jag har tidigare bloggat om GMO-produkter, och gjort en radiokrönika. Jag har då sagt att det inte finns något som tyder på att GMO-produkter är farliga att äta. Min invändning var i stället att de modifierade generna kanske inte borde spridas i naturen.

  Jag får vara beredd på att ompröva min åsikt. Vi vet inget om den aktuella undersökningens kvalitet, den är i skrivandets stund ännu inte publicerad. Som vanligt måste också undersökningens resultat bekräftas av andra undersökningar, innan man kan dra några definitiva slutsatser.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:43

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.