Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO agerar mot hokus-pokus-medicin
 • Konsumentombudsmannen, KO, vill att Marknadsdomstolen förbjuder ett företag inom den alternativa medicinen att komma med osanna påståenden om att deras produkter och behandlingar hjälper mot sjukdomar. Det skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.

  Alternativa Hälsokliniken erbjuder både tjänster och produkter inom vad som populärt brukar kallas för alternativmedicin. Bland annat marknadsförs ett så kallat Vegatest som påstås kunna analysera, kontrollera och diagnostisera sjukdomar och till och med att upptäcka cancersvulster. Kliniken marknadsför även hälsoprodukter och behandlingar som sägs bota eller lindra sjukdomar som astma, allergier, inflammationer, ledbesvär och lungproblem.

  KO menar att påståendena att klinikens behandlingar och instruktioner helt eller delvis kan bota sjukdomar inte är sanna. KO menar också att reklamen för det så kallade Vegatestet ger intrycket av att kliniken även behandlar cancer eller ger instruktioner för hur patienten själv ska behandla cancer. Enligt KO saknar dock kliniken och dess personal nödvändiga legitimationer för den typen av behandling.

  Vidare vill KO att Marknadsdomstolen förbjuder företaget att marknadsföra ett Ginko Biloba-preparat som läkemedel så länge det inte är godkänt av Läkemedelsverket.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:43

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.