Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dom mot hokus-pokus-medicin
 • Marknadsdomstolen förbjuder företrädarna bakom ett företag inom den alternativa medicinen att komma med osanna påståenden om att deras produkter och behandlingar hjälper mot sjukdomar. Domen är förenad med ett vite på 750 000 kronor per person, skriver konsumentverket i ett pressmeddelande.

  Det var i våras som Konsumentombudsmannen stämde de båda företrädarna bakom företaget Alternativa Hälsokliniken. Företaget erbjöd både tjänster och produkter inom vad som populärt brukar kallas för alternativmedicin. Bland annat marknadsfördes ett så kallat Vegatest som påstods kunna analysera, kontrollera och diagnostisera sjukdomar och till och med att upptäcka cancersvulster. Kliniken marknadsförde även hälsoprodukter och behandlingar som sades bota eller lindra sjukdomar som astma, allergier, inflammationer, ledbesvär och lungproblem.

  Så kallad alternativ medicin är en klassisk skojarbransch. Tyvärr lockar den många troende, ibland svårt sjuka som griper ett sista halmstrå. Jag tycker att lagstiftningen borde ses över, branschen sanerar inte sig själv.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:08

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.