Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Operatörernas kundtjänst retar konsumenter
 • Service, Telekom 13.06.2009

  Kundtjänsten är bredbands- och telekundernas stora irritationskälla – och frustrationen växer. Det första kvartalet i år ökade anmälningarna till Konsumenternas tele- och internetbyrå (KTIB) med närmare 40 procent, berättar DN.

  – Det är en ganska markant ökning. Kundtjänsten är det som sticker ut på senare tid, säger Mattias Grafström, vd för KTIB, till DN.se.

  KTIB tog emot 2.000 anmälningar med olika klagomål mot bredbands- och telebolag under det första kvartalet i år. En tredjedel, 636 anmälningar, gällde klagomål på bolagens kundtjänst. Under motsvarande tid förra året var siffran 465 anmälningar.

  Kunderna retar bland annat upp sig på att de inte kommer fram till kundtjänsten, att de får dåligt bemötande, att de inte blir vidarekopplade till tekniker och att anställda inte ringer tillbaka trots att det utlovats.

  – Ytterligare ett problem är att man inte ”loggar” samtalen. När man ringer för andra gången måste man dra hela ärendet en gång till, i värsta fall blir det likadant den tredje gången, säger Mattias Grafström till DN.

  Jag har tidigare bloggat om klagomålen mot operatörernas kundtjänst. Det är förvånande att de ännu inte lyckats minska problemen. Själv tillbringade jag en halvtimme i telefon innan jag lyckades få tala med min operatörs support, mitt modem krånglade. Man kan byta operatör för mindre, och många gör det.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:07

 • En Kommentar

  • Civing skriver:

   Den på tres kundtjänst som intervjuas i DNs webbTV illusterar problemet.

   Den konstigaste frågan han ansåg sig hade fått var hur fort man kan åka med ett tåg med mobilt bredband.

   Detta är en högst relevant fråga därför att när mobilen är i rörelse minskar bithastigheten alltid, ju högre fart, desto sämre tjänst. Kundtjänst borde kunna besvara en sådan fråga.

   Operatörerna mörkar detta genom att prata om ”upp till 10 Mbit/s”.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.