Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu börjar Ramadan
  • Allmänt 11.09.2007

    Snart börjar den muslimska fastemånaden, Ramadan. Den börjar den 13 september och pågår till den 13 oktober. Under fastemånaden ska en rättrogen muslim avstå från att äta mellan solens upp- och nedgång. Men på kvällarna festas det. Inte minst avslutningen brukar för många vara en stor högtid med fest och presenter.

    Rent materiellt räknar Svensk Handel med en omsättningsökning på mellan 500 miljoner och en miljard kronor, främst i form av speciella livsmedel, festkläder och presenter.

    Jag tycker att det är otroligt att den här högtiden går så obemärkt förbi. I Sverige finns trots all cirka 450 000 muslimer. Påhittade högtider som Fars och Mors dag märks verkligen överallt, men Ramadan nästan inte märks.

    Uppdatering: Nu har DN en artikel som rapporterar att dagligvaruhandeln tycks ha fattat galoppen. Men andra butiker har missat det tåget, skriver DN. Egentligen handlar det om en dubbelmiss, ett affärstillfälle och missad service till en stor grupp kunder.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:34

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.