Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nya turer kring fastighetsskatten
 • Privatekonomi, Skatter 19.09.2007

  Nu har regeringen bestämt sig, skriver TT i SvD, den kommunala ”avgiften” som ska ersätta fastighetsskatten blir högst 6 000 kronor. Därmed frångår man den avgiftsnivå som betonades i valrörelsen.

  Samtidigt blir reavinstskatten 20-25 procent i stället för 25 eller 30 procent som regeringen övervägt tidigare. I dag är reavinstskatten 20 procent.

  Ekot uppger att möjligheten att skjuta upp beskattningen på vinsten vid en bostadsförsäljning kommer att vara kvar, men man får i fortsättningen betala ränta på skatteskulden.

  Det bidde en skvader av alliansens löften. Kd kommer säkert att råka ut för en ny svekdebatt. Vi får väl fundera på vilka grupper som vinner respektive förlorar på den här varianten.

  Uppdatering: Nu har den slutliga uppgörelsen presenterats. Det innebär 6.000 kronor per år i kommunal avgift men högst 0,75 procent av taxeringsvärdet. För att finansiera reformen höjs reavinstskatten från 20 procent till 22 procent.

  Det blir tuffare för dem som sitter på stora uppskov. Uppskovsmöjligheten kommer att nu begränsas till 1,6 miljoner kronor. Man blir också tvungen att betala ränta på 0,5 procent av uppskovsbeloppet. Även på redan befintliga uppskov, rapporterar Dina Pengar.

  I radions Studio 1 ville inte Göran Hägglund svara på frågan om vilka grupper som tjänar mest på uppgörelsen. Vad det nu kan bero på.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:17

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.