Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » EU:s vettlösa regelverk
 • EU, Politik 05.09.2009

  Att jag är EU-skeptiker är ingen hemlighet. Jag ser EU som ett rent näringslivsprojekt. Jag röstade varken för anslutninen till EU eller för en EMU-anslutning. Skitsnacket om att EU är ett fredsprojekt ger jag inte mycket för. Kol- och stålunionen. EU:s föregångare, kanske var det, men numera är EU bara bra för näringslivet, inte för någon annan och inte heller för miljön. Regelverket om fri handel går före allt annat.

  Livsmedelsverkets nya råd om klimatsmart och hälsosam kost stöter på patrull. Uppmaningen att handla närproducerat är ett handelshinder, enligt EU-kommissionen, läser jag i Riksdag och departement.

  Råden är visserligen både lättanvända och miljövänliga, konstaterar EU-kommissionen i sitt utlåtande, men anser också att det är tydligt att de strider mot EU:s princip om fri rörlighet för varor eftersom de uppmuntrar till köp av svenska produkter, skriver R&D.

  Det är alltså dags att förändra regelverket, framför allt när det gäller offentlig upphandling. En kommun eller en myndighet måste ha möjligheten att upphandla lokalt, och miljövänligt, även om ett företag i andra änden av EU erbjuder bättre priser. Regelverket är inte anpassat till verkligheten, bara till näringslivet.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 12:47

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.