Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Åldersgräns för energidrycker
 • Många ungdomar överkonsumerar energidrycker, för att få en kick. Energidryck är i huvudsak en sockerbomb, men kan också innehålla till exempel koffein och taurin. Nu tar Pressbyrån och Seven-eleven sitt ansvar och inför en åldersgräns för alla energidrycker, berättar SvD och TT hänger .

  – Vi har förstått att det finns ungdomar som överkonsumerar energidrycker. Det vill inte vi medverka till och därför inför vi åldersgränsen, säger Marietta Kristenson, marknadschef på Pressbyrån till SvD.se.

  Det är ämnet taurin som finns i energidryckerna som misstänks ha orsakat dödsfall då det blandats med alkohol. Ämnet höjer hjärtfrekvensen tillfälligt och kan bland annat leda till hjärtklappning, koncentrationssvårigheter och kramper om det överdoseras.

  Energidrycker, Åldersgräns

  Skrivet av av Carl @ 7:31

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.