Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lägre priser på sms och datatrafik krävs av EU
 • EU, Telekom 05.10.2007

  EU:s lagstiftning om pristak på internationella mobiltelefonsamtal har fått effekt. Totalt har priserna sjunkit med 60 procent. Men mobiloperatörerna får se upp. EU hotar införa pristak även på sms och dataöverföring om inte priserna går ned, rapporterar DN:s brysselkorrespondent.

  I somras införde EU tvingande regler om takpris för samtal mellan EU-länder. Nu vill de också sänka priserna för sms och datatrafik. Det kan till exempel vara mycket dyrt att surfa med mobilen i utlandet.

  Första steget blir en rapport om priserna som kommer nästa år. Då får vi se vad som händer. Att EU tar tag i mobilpriserna ses allmänt som en flört med konsumenterna. Allt för att höja EU:s anseende.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:35

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.