Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler skador av kontaktlinser enligt optiker
 • Kontaktlins Att köpa kontaktlinser via Internet är enkelt och billigt. Men nu slår landets optiker larm, ögonskadorna har ökat. Anledningen är att många beställer kontaktlinser på nätet utan att kontrollera ögonen i samband med inköpet, berättar Ekot.

  – Det är ju ett väldigt enkelt förfarande och tyvärr är vi lite rädda för att folk klickar i fastän de inte gjort någon kontroll. Därför är det ofta att man kanske hoppar över ett par kontrolltillfällen eller helt enkelt bara struntar i det med vilje, säger Paul Folkesson, som är vd vid Svenska optikerförbundet, till Ekot.

  Några konkreta siffror på hur det ser med ögonskador hos svenska linsanvändare finns inte. Däremot är den tydliga rekommendationen från Socialstyrelsen att vid linsköp gå till en specialist som kontrollerar att styrkan på linserna är rätt, och ser om det uppstått biverkningar sedan tidigare som syrebrist, skavsår eller kärlinväxt, skriver Ekot.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 9:03

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.