Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler små slakterier
  • Men trenden med närproducerat har skapat en ny marknad, och allt fler små slakterier etableras, läser jag i ATL. Inte minst har ett förändrat regelsystem som gjort detta möjligt. Det har blivit billigare att driva små slakterier.År 2002 fans tillstånd för två slakterier, i år väntas antalet stiga till tio.

    Krister Scherling, veterinär på Livsmedelsverket, tror också att den allmänna trenden med närproducerat och ekologiskt bidrar till att allt fler ansöker om att starta slakteri i liten skala.

    – Min uppfattning är att de som sysslar med småskalig slakt också har en bärande idé bakom om att det ska vara närproducerat, säger han till ATL.

    Det här är en utveckling jag gillar. Närheten ger kortare transporter, från djuruppfödare till slakteri och från slakteri till kund. Dessutom kanske vi kan slippa de förfärliga fabriksförpackade köttbitarna. Att vi konsumenter också får större möjlighet att se varifrån köttet kommer är ingen nackdel.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:58

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.