Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bonuskort lönar sig sällan
 • Allmänt 13.11.2007

  En god vän till mig sa en gång:
  -Jag vill inte ha mataffärernas bonuskort. Handlar man hela affären, får man på sin höjd ett ägg!

  Det ligger något i det, visar en artikel i Icakuriren. Bonuskorten vill styra dig att vara lojal. Men trohet lönar sig sällan och poängjakten hetsar dig att handla mer. Rensa ut plastkorten och bli en rikare människa, skriver de och tar upp några av myterna kring korten.

  ”Att vara trogen lönar sig”
  Vacker tanke, men så ser inte verkligheten ut. De futtiga hundralappar du tjänar på att handla i samma butikskedja skulle du tjäna in genom att kolla runt lite mer.

  ”Man får bra med bonus”
  Knappast. Skulle du reagera på skylten: Rea 2 procent!? Ungefär där ligger rabatten. Och den gäller inte alltid från första kronan. Matkedjorna ger lägst bonus.

  ”Det ger en slant tillbaka”
  Inte i reda pengar. För det är ju inga fria pengar, utan du får dem i form av en check som bara kan användas till nya inköp i den affärskedjan.

  ”Kortet har bra erbjudanden”
  Jodå, men det är inte säkert att det passar att handla just den klubbkvällen eller kampanjveckan som erbjudandet gäller.

  ”Ibland får man extra poäng”
  Ja, kortföretagen pratar gärna poäng. För visst verkar det mer generöst med 1000 poäng extra än en tia, som poängen motsvarar.

  Så fortsätter Icakuriren med att avrätta ytterligare ett antal argument. Själv har jag inga kundkort i plånboken. Jag vill hellre ha en tjock plånbok av andra skäl än en massa plastkort.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 6:07

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.