Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lurigt med andrahandsbiljetter på nätet
 • Kultur & Nöjen 01.03.2010

  Det kan vara riskabelt att köpa biljetter hos andrahandsförsäljare på nätet. Det är inte säkert att du kommer in på matchen eller konserten, och blir evenemanget inställt får du bara tillbaka det pris som står på biljetten.

  Konsumentverket har kritiserat andrahandsförsäljare, som Biljett Nu, Biljettshop, Slutsålt.se och Biljett24. Det var det officiella försäljningsföretaget som drivit på, de gillar naturligtvis inte andrahandsförsäljningen.

  Men nu flaggar Ticnet för att inget har hänt, och får Sydsvenskan att ta upp saken.

  – Konsumentverket har varit enormt lata, säger Mats Brandt, vd för Ticnet, till Sydsvenskan. Ingenting har hänt, trots att företagen beter sig illegalt. De blåser dig, de blåser artisten och arenan.

  De anmälda företagen hävdar att det inte finns någon risk att biljetterna är falska. Det är absurt av Ticnet att säga att de skulle kunna makuleras, skriver Biljett24 i svaret till Konsumentverket. Företagen garanterar att biljetterna de säljer är äkta och följaktligen kan det inte ske någon makulering.

  Fel, anser Konsumentverket. Företagen utelämnar väsentlig information, ett brott mot marknadsföringslagen. Men trots att de inte ändrat sina hemsidor har ärendet inte tagits upp igen, skriver tidningen.

  Det är tveksamt av Ticknet att hävda att försäljningen är illegal. Så vitt jag vet så finns inget lagligt stöd för det. Visserligen förekommer det att de ursprungliga försäljarna försöker göra biljetterna personliga, och hävdar att vidareförsäljning är förbjuden. Men det är en annan sak.

  Däremot borde andrahandsförsäljarna vara skyldiga att informera om riskerna, så kunderna blir medvetna om dem.

  Andra bloggar om: , , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:13

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.