Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Landsstingen som borde skämmas
 • Barn & ungdomar, Skulder 04.03.2010

  Jag har tidigare upprörts över hur landsting skuldsätter barn för obetalda vårdavgifter, skulder som egentligen ska ligga på föräldrarna. Tack och lov kommer en lagändring, som gör att föräldrarna är betalningsansvariga efter den första juli i år.

  Men det finns landsting som fortsätter att driva de gamla kraven, berättar Konsumentverket och Barnombudsmannen i ett gemensamt pressmeddelande.

  De aktuella landstingen är Blekinge, Gävleborg, Uppsala, Sörmland, Västernorrland och Västmanland. Hos dessa landsting kvarstår inkassoärendet även när barnet fyllt 18 år, berättar Ekot.

  – Enligt min uppfattning så har inte landstingen juridiskt rätt att ställa krav på barn för betalning av saker som deras föräldrar egentligen skulle ha betalt. Det har riksdagspolitikerna nu insett och ändrat lagen. Det tycker jag att landstingen på samma sätt retroaktivt borde skriva av de här skulderna mot barnen och i så fall kräva deras föräldrar. De borde absolut inte hålla på och jaga barn, säger Gunnar Larsson, Konsumentombudsman, till Ekot.

  Landstingen borde skämmas för att fortsätta driva gamla ”skulder” på detta sätt. Bor du i något av dessa landsting, kontakta de ansvariga politikerna och vädra ditt missnöje!

  Uppdatering: Vi får ta bort Uppsala från skamliga listan. De har beslutat stryka gamla skulder, berättar R&D. Då är det fem landsting kvar.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.