Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Slopade kortavgifter marginellt förslag
 • Det här är för bra för att vara sant, var min första reaktion när jag läste rubriken ”Regeringen vill slopa kortavgifter”. Och det var det, förslaget kommer att ha högst marginell betydelse.

  Det handlar om att regeringen vill förbjuda vissa kortavgifter, nämligen den avgift som vissa handlare tar ut vid små köp. Det var SvT som kom med nyheten, men TT gav den det utrymme den förtjänade, en notis.

  Konsumenterna skulle alltså bli vinnare, är tanken enligt Svt, med färre avgifter för att använda kort. Hanteringen av kontanter är dyr för samhället, och minskar man den så är alla vinnare, menar regeringen. Därför tror också Mats Odell att handlarna kommer att acceptera förändringen.

  Ville regeringen verkligen minska kontanthanteringen skulle de i stället förbjuda alla kortavgifter. Nu är betalning med kort en kassako för bankerna, och det är vi som betalar – i bägge ändar. Men det förslaget lär knappast komma från Mats Odell, marknadens bäste vän.

  Kort, Kortbetalning, Kortavgifter

  Skrivet av av Carl @ 7:42

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.