Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kortbetalningar kassako för bankerna – vi betalar
 • kreditkortVi svenskar betalar runt 10 miljarder kronor till bankerna i år bara för att få möjlighet att betala för det vi köper, rapporterar E24. Det handlar om bankkort och hanteringen av kortbetalningar.

  Vi räknar, lågt, med att svensk detaljhandel betalar 12 miljarder per år för att ta betalt varav cirka 10 miljarder är för kort, säger Martin Weiderstrand, ansvarig för betalfrågor på Svensk Handel.

  Handeln omsätter omkring 430 miljarder kronor under ett år vilket gör att cirka 2,8 procent av omsättningen används för att kunna ta betalt. Och notan slussas vidare till konsumenterna som ofta är omedvetna om hur mycket de faktiskt betalar för korthanteringen, skriver E24.

  Det är vi som betalar notan. Bankerna tar betalt från två håll, från oss i form av kortavgifter och från handeln för att förmedla pengarna. Inte att undra på att bankerna mer eller mindre tvingar på oss betal- och kreditkort. Men nu börjar det bli nog. Avgifterna måste sänkas – vi vill inte betala så här mycket!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:06

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.