Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Brittiska nättidningar börjar ta betalt
  • Internet, Media 03.04.2010

    Det har glunkats om det tidigare, men nu är det klart. De brittiska tidningarna The Times och The Sunday Times kommer inom kort att börja ta betalt av sina läsare för att de ska få tillgång till papperstidningarnas nätupplagor, läser jag i DN. Även Computer Sweden har en artikel om detta.

    Beskedet kommer från Rupert Murdochs mediekoncern News International. Från och med juni i år ska webbläsarna få betala 1 pund om dagen, eller 2 pund för en veckoprenumeration för att få tillgång till tidningarnas webbnyheter, skriver DN.

    En trist utveckling. Den ekonomiska krisen gör att tidningarna går på knäna och måste se till att få andra intäktskällor än reklam. Men jag undrar ändå om ekvationen går ihop. Börjar en tidning att ta betalt minskar antalet läsare, och omvänt. N.Y. Times ökade sitt läsarunderlag betydligt när nätupplagan blev gratis, ochntalet läsare påverkar priserna för annonser. Frågan är om ökade intäkter i form av avgifter uppväger minskade annonsintäkter. Jag tror att tidningsstyrelser över hela världen avvaktar resultatet av Murdochskoncernens försök, men vill inte se den utvecklingen.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:30

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.