Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Betala för nättidningarna?
  • Internet, Media 17.04.2010

    Det här är en fråga som engagerar mig. Varje morgon skummar jag ungefär 10 tidningar på nätet, främst i jakt på konsumentnyheter för bloggen. Därför ser jag med oro på tendensen att allt fler nättidningar börjar ta betalt.

    Den ekonomiska krisen har gjort att de flesta tidningar har ekonomiska problem. I dåliga tider satsar företagen mindre på reklam, som är den främsta intäktskällan. Då måste tidningarna se sig om efter andra intäktskällor. Det är nog den enkla grunden för att börja ta betalt för nättidningarna.

    DN har en intressant artikel pm olika aspekter på detta. Det verkar ha kommit igång en debatt efter det att flera av Rupert Murdochs tidningar börjat ta betalt.

    Själv tror jag att betalningsvägen är en återvändsgränd. Den kommer bara att leda till att läsandet minskar ytterligare, och att nyrekryteringen av läsare minskar. Jag tror i stället att man ska göra nättidningarna unika genom att utnyttja de möjligheter som nätet ger, till exempel att länka. Och jag efterlyser långa, välskrivna artiklar som lockar till läsning. Om antalet läsare ökar, ökar också reklamintäkterna. Tidningarna borde lyssna mer på bra tidningsmakare, och mindre på räknenissarna.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:13

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.