Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ryanair – Tilläggsbolaget?
 • Resor 07.04.2010

  ryanair Ryanair försöker profilera sig som ett lågprisbolag, alltså ett bolag där man kan resa billigt. Men det gäller nog bara det pris de satt på själva biljetten, börjar man granska vad man egentligen får betala är det inte så billigt längre.

  Ryanair borde kanske kallas för tilläggsbolaget, du får betala tillägg för allt. Du får betala tillägg för att boka, tillägg för att betala, tillägg för att checka in och så vidare. Listan kan göras lång.

  Det senaste budet är att bagagetillägget ska höjas under sommaren. Kostnaden för incheckat bagage chockhöjs till 220 kronor per resa och väska under juli och augusti, läser jag i en TT-notis.

  ”Över 70 procent av våra resenärer kommer inte påverkas av höjningen eftersom de redan i dag enbart reser med handbagage”, skriver bolagets kommunikationschef Stephen Mcnamara i ett pressmeddelande.

  Tror fan det. I vanliga fall kostar incheckat bagage 165 kronor per väska och resa. Om du kommer iväg, alltså. Bolaget brukar ta sig före att ställa in flygningar, utan ersättning till resenärerna. Reklamerar du sedan detta, och får rätt i ARN, struntar Ryanair oftast i detta.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:52

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.