Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ryanair vägrar ersätta resenärer
 • Resor 22.04.2010

  Ryanairs vd Michael O’Leary säger att lågprisbolaget bara kommer att ersätta resenärer, som blivit strandsatta på grund av vulkanutbrottet, för deras biljettkostnader. Det berättar Ekot.

  Enligt O’Leary kommer det irländska flygbolaget inte att lämna ersättning för mat- och hotellkostnader, något som kan strida mot EU-regler, skriver Ekot.

  Det är inte första gången. Ryanair brukar konsekvent vägra att ersätta kostnader för resenärer som inte kunnat flyga, och har alldeles egna tolkningar av regelverket. Bolaget har fällts i tingsrätten i ett fall, men har överklagat till hovrätten. En fällning verkar trolig även där så vi får se hur bolaget kommer att agera framöver.

  Bolagets policy har i varje fall fått mig att undvika dem.

  Uppdsatering: Ryanair har senare samma dag meddelat att de kommer att betala ”rimliga” utlägg till drabbade passagerare enligt den gällande EU-förordningen, berättar Ekot och hänvisar till TT.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:47

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.