Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Delseger mot köttklistret
 • Köttklistret, Trombin, anser jag vara onödigt i livsmedel. Den enda funktion det verkar ha är att lura konsumenter. Köttbitar som annars skulle bli ”spill” kan klistras ihop till en ”hel” bit. Mindre spill, är industrins argument. Varför inte spillet kan användas på annat sätt har de inte förklarat.

  EU-kommissionen har röstat för köttklistret men svenska EU-parlamentarikern Åsa Westlund (S) tog upp frågan i sitt utskott, Miljöutskottet, i form av ett nytt förslag som i praktiken gör att klistret inte kan användas.

  Till min glädje får jag veta att Miljöutskottet antagit Åsa Westlunds förslag med 31 ja-röster mot 21 nej-röster. Jag hörde först nyheten på Ekot men SvD och TT tar också upp nyheten

  Det innebär att en omröstning ska ske i hela parlamentet. Omröstningen kommer i maj. Om förslaget samlar 2 tredjedels majoritet, faller kommissionens tidigare beslut.

  Åsa Westlunds ska ha all heder för sitt arbete. Vi får väl hoppas att M och FP tar sitt förnuft till fånga, partierna har tidigare sagt att de ska rösta för klistret.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 23:32

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.