Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO slår till mot Meddelandelån
 • Meddelandelån, sms-låneföretaget jag en gång anmälde till KO, har brutit mot ett föreläggande och ska därför betala ett vite på 400 000 kronor. Det anser KO enligt ett pressmeddelande.

  Enligt god marknadsföringssed är det inte tillåtet att marknadsföra krediter med snabbhet som avgörande argument. Därför ingrep Konsumentombudsmannen, KO, mot Meddelandelån i januari sedan bolaget i sin reklam lovat ”pengarna inom tio minuter”.

  KO utfärdade ett förbudsföreläggande förenat med ett vite om 400 000 kronor vilket bolaget godkände. Det innebar att bolaget gick med på att inte fortsätta marknadsföra krediter genom att lova snabba pengar.

  Men trots det kunde KO konstatera att Meddelandelån så sent som den 26 mars gjorde reklam igen genom att denna gång lova, ”Snabblån” och ”pengarna inom 15 minuter”.

  Inte heller detta är tillåtet och därför går nu KO till tingsrätten för att få vitet på 400 000 kronor utdömt, skriver KO.

  Det är väl ingen hemlighet att jag anser sms-lånen, eller vad de än kallas, som en modern form av ocker som borde förbjudas. Därför blir jag glad varje gång jag läser om Konsumentverkets aktiviteter mot oskicket.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:13

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.