Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Potatis ska marknadsföras med jippo
 • potatis Potatisbranschen jobbar intensivt för att potatisen ska få en mer framträdande plats på matbordet. Det senaste är att årets första färskpotatis ska auktioneras ut på nätet. TT och ATL berättar om jippot.

  Troligen sker det någon gång den 5-8 maj, meddelar branschorganisationen Svensk Potatis. Det är första gången det blir nätauktion.

  – Vi har varje år försökt göra lite jippo kring den första potatisen. I år vill vi ge så många som möjligt chansen att vara med och bjuda, antingen på plats på auktionen eller hemma vid datorn, säger ordföranden Lars Elofson till TT.

  Jag har tidigare hävdat att potatisen är dåligt behandlad, och då menar jag inte i bokstavlig mening. Potatis säljs som just potatis, oftast varken mer eller mindre. Men svensk potatis jobbar på.

  De har bland annat sponsrat ett forskningsprojekt, vid Restauranghögskolan i Grythyttan, där knölens smakegenskaper kartlades. Målet är att kunna göra bättre beskrivningar på olika sorters smak.

  Bra, men jag har fortfarande inte sett några bättre deklarationer för potatis, det har jag bloggat om tidigare. Jag skulle till exempel vilja ha information om kokegenskaperna för den sort jag köper.

  Jag tycker att branschen borde börja i rätt ände, och se till att vi får bättre information om potatisen i butiken, innan de satsar på jippon.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:53

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.