Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nätfiskare i nya fiskevatten
  • Phishing, nätfiske, försök att komma över kunders inloggningsuppgifter, är bara möjlig om banken har ett osäkert inloggningssystem. Enklast är det om banken har inloggning med engångskoder, så kallade skrapkoder. Jag har tidigare berättat att phishingförsöken mot Nordea-kunder i stort sett upphört sedan banken börjat byta ut sitt osäkra system mot ett med en koddosa.

    Nu har nätfiskarna skaffat sig andra fiskevatten. Försöken riktar sig i stället mot andra banker med osäker inloggning, Swedbank och Handelsbanken, berättar DN. Dessutom har det kommit fram att Skandiabanken har mörkat intrång.

    Gemensamt för alla tre bankerna är att de har osäkra inloggningssystem. Jag kan inte förstå att vissa banker håller fast vid sina osäkra system. Har man satsat fel från början måste man tänka om – även om det kostar pengar!

    Uppdatering: TT rapporterar om nytt fiskafänge riktat mot Handelsbankens kunder.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:31

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.