Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Årets semester-surf-varning
 • Telekom 31.05.2010

  Dags för semestrar – dags för varning om höga kostnader för mobil-surfning på utlandssemestern. Den här gången är det DN som får stå för den.

  Skillnaden är att i år finns det möjlighet att sätta ett pristak för mobilsurfning, eller rättare sagt för mobilräkningen. Enligt lag ska alla operatörere erbjuda detta från och med 1 mars. Men det är värt att notera att detta gäller bara för mobilkommunikation inom EU.

  Men det har varit lite si och så med operatörernas efterlevnad. Dessutom misstänker jag att det dröjer innan din operatör får in debiteringar från utländska operatörer.

  Mitt råd är fortfarande att inte använda ditt svenska abonnemang när du är utomlands. Skaffa ett kontantkort hos en lokal operatör i stället, och ge sjutton i att använda mobilt Internet när du är bortrest!

  Uppdatering: PTS och KoV varnar också, i ett gemensamt pressmeddelande. KTIB har en sida på sin webbplats, med goda råd.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:11

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.