Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » GMO-lax på tallriken?
 • lax I USA förbereds ett godkännande av genmodifierad lax för mänsklig konsumtion, berättar Vetenskapsradion som läst NY Times.

  Det handlar om en genmodiferad atlantlax som växer dubbelt så fort som en vanlig lax och nu överväger Food and drug Administration att godkänna snabbväxaren, rapporterar tidningen.

  Amerikanska myndigheter överväger alltså att godkänna den nya fisken, men i Europeiska unionen finns idag inga ansökningar om att få producera gmo-djur. Det säger Sofia Kurowska som arbetar med gmo-frågor på Livsmedelsverket.

  – Nej, det finns inga ansökningar och vi har ännu inte något riskvärderingsdokument för hur vi ska riskvärdera gmo-djur för konsumtion, säger hon till Vetenskapsradion.

  Jag tror inte att det är farligt att äta gmo-produkter, vare sig för människor eller djur. Min skepsis grundar sig på helt andra skäl, jag tror inte det är bra att släppa lös gmo i naturen. Människans försök att leka gud brukar ta sig en ände med förskräckelse. Se bara på resultatet av inplantering av nilabborre i Victoriasjön eller inplanteringen av kaniner och grodor i Australien.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:48

 • En Kommentar

  • Joakim skriver:

   Ytterligare ett problem med GMO-mat att lägga till listan är upphovsrättsmässiga spörsmål, där företag äger rättigheten till maten som produceras.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.