web analytics
 • Miljöpartiet vill införa ett femårigt etableringsstopp för nya köpcentra utanför stadskärnorna. Förslaget presenterades när det var partiets dag i Almedalen, och flera tidningar berättar om det, och kommenterar.

  – Vi ser inte något behov av fler sådana. Det har varit en enorm exploatering på det området. Det är en av de viktigaste anledningarna till att man tar död på butiker i centrum och stadsdelar, sa Maria Wetterstrand enligt GP.

  Ändamålet är gott, en spontan applåd från mig. Jag har tidigare bloggat om hur köpcentra utarmar stadskärnor och skapar enfald i stället för mångfald. Dessutom ökar bilåkandet. Men jag undrar hur en sådan lagstiftning skulle se ut. Tafsar man inte på kommuners självbestämmanderätt.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:58

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.