Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kom i tid för bra betyg
 • Utbildning 24.08.2010

  hets Jag har tidigare ifrågasatt politikernas betygshets, men då som faktiskt mått på elevernas prestationer. Det finns bättre sätt, som utvecklingssamtal.

  Men jag inser att betyg måste användas i vissa lägen, till exempel som urvalsinstrument till högre utbildning. Men då måste de kompletteras med andra urvalsinstrument.

  Gymnasiebetyg sätts ibland på andra grunder än kunskap, avslöjar Rapport med Skolinspektionens granskning av 30 gymnasieskolor som grund. Avslöjandet refereras av TT i flera tidningar.

  Till exempel att man lägger väldigt stor vikt vid närvaro, eller att man har lämnat in sina uppgifter i tid eller hur man uppför sig, säger Marie-Hélène Ahnborg vid Skolinspektionen.

  Det finns även skolor som hittat metoder som gör betygen mer likvärdiga.

  -De skolorna till exempel rättar varandras prov, diskuterar bedömningsfrågor, samarbetar med andra skolor för att undvika att det blir skillnader mellan skolor berättar Marie-Hélène Ahnborg för Rapport.

  Men så har det väl alltid varit, det gäller att ligga bra till hos läraren för att få bra betyg. Social kompetens har alltid lönat sig, inte bara i skolan.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:41

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.