Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Motiverade matprishöjningar?
 • Matpriserna i Göteborg har ökat med upp till 10,5 procent sedan i augusti. Allra mest har mejeripriserna ökat. Det visar GP Konsuments stora prisundersökning.

  Under hela hösten har prognoserna om höjda matpriser duggat tätt. Brist på spannmål och ett nyvaknat intresse från Kina för mejeriprodukter har angetts som två orsaker.

  I slutet av augusti undersökte GP Konsument vad maten kostade i sju av de största matvarubutikerna i Göteborgs-området. 55 vanliga varor, de flesta av välkända märken, kontrollerades.

  Nu har vi gjort om undersökningen, i samma butiker och med samma varor. Resultatet visar att matpriserna vid undersökningstillfället hade stigit betydligt på dessa drygt fyra månader. I genomsnitt höjdes matpriserna i de undersökta affärerna med 5,8 procent, enligt GP.

  Det stämmer med mitt eget intryck, men jag har inga siffror. Handlarna har passat på att höja lite extra, framför allt på mejerivaror. Den aviserade prishöjningen på 10 procent har i många fall blivit 30-40 procent.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:43

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.