Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyrare mat inom kort?
  • Åter igen riskerar vi att få dyrare mat. Det kan röra sig om upp till sex procent på kött, bröd och mjölk, om producenternas krav går igenom. Det berättar Ekot och TT refererar i en artikel som publiceras i de flesta tidningar.

    Enligt ett samtal i P1-morgon är det de senaste prishöjningarna på spannmål som motiverar producenternas krav. Dyrare foder kräver högre priser.

    Men pristoppen på spannmål väntas bli kortvarig, enligt Jordbruksverkets bedömning. Därför kan man undra hur relevant motiveringen är.

    Kravet på prishöjningar drivs framför allt av Arla. De kraven kan hänga ihop med vårens prishöjningar på mjölk till mejerierna, trots att Arla tidigare hävdat att det inte finns någon direkt koppling mellan producent- och konsumentpriser.

    Jag skrev då att jag satte en liten peng på att vi konsumenter får betala mer inom kort, det är nog de kraven som kommer nu.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:49

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.