Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bilprovningen kan bli påreglerad
 • Det finns avregleringar som enbart verkar ha skett av ideologiska skäl. Avregleringen av bilbesiktningen är en sådan. Tillgängligheten blir antagligen inte bättre och besiktningen kommer att bli dyrare.
  Motorjournalisten Jacques Wallner kommenterade så här: ”Avregleringen av fordonsbesiktningsmarknaden i Sverige är obegriplig ur många perspektiv. Den drivs igenom av ideologiska skäl. Vi ska inte ha monopol. Sedan spelar det ingen roll om det blir sämre.”

  Privata företag har inte heller visat något större intresse för att etablera sig på marknaden. Det är bara ett som räckt upp handen, berättar TT.

  Tomas Holm på Swedac, som ger tillstånd för nya företag, tror att det osäkra politiska läget spelar in. De rödgröna säger att de ska riva upp beslutet om de vinner valet, skriver Dagens Nyheter.

  Den här avregleringen går att riva upp. Andra, som den i mina ögon vettlösa ”omregleringen” av apoteken, går inte att backa. Sålt är sålt.

  Oavsett hur det går i valet, hoppas jag att det är slut med avregleringar som enbart sker av ideologiska skäl.

  Uppdatering: Även DN har en artikel om floppen med avregleringen.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 10:16

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.