Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bilprovningen ska säljas – av ideologiska skäl
 • Den ideologiskt drivna avregleringen av bilprovningen har inte blivit någon succé. Endast ett fåtal aktörer har varit intresserade och kritiken har varit hård.

  Nu vill Regeringen skynda på utvecklingen genom att sälja ut delar av svensk Bilprovning, som staten är delägare i, läser jag i en TT-artikel.

  Försäljningen motiveras med det ständiga mantrat om ökad konkurrens. Underförstått är att allt ska bli bättre om konkurrensen kan öka, till och med vädret. Men jag tror inte att så blir fallet. Möjligtvis kan det bli lättare att få en besiktningstid i storstäderna, men annars kan vi nog bara se fram emot högre priser. Hela avregleringen var feltänkt från början, varför slå sönder en fungerande verksamhet?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.