Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Matpriserna blir storpolitik?
 • Mat & dryck, Politik, Priser 26.01.2008

  FattigUtrikesminister Carl Bildt ser den kraftiga uppgången i livsmedelspriserna som ett växande globalt problem. Han varnar för följder som ekonomisk utarmning och social oro i redan sköra länder, skriver DN i en artikel.

  Han pekar på att priserna på basråvaror har mer än fördubblats under de senaste åren och gått upp med 30 procent på några månader.

  – Det finns många orsaker, varav en del är tillfälliga. Men effekterna har blivit svåra i många länder som redan befinner sig i ett utsatt läge – ekonomiskt, politiskt och socialt. Det gäller allt ifrån Ukraina och Georgien till Egypten och Mexiko, säger Carl Bildt.

  Den ökade användningen av livsmedelsråvaror som energikälla spelar också en viktig roll. Följderna är allvarligare än när det gäller stigande energipriser, eftersom de slår direkt mot människors uppehälle, enligt DN.

  Häller du den fattiges mat i tanken på bilen?

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:15

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.