Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Högre elpris här än där
 • Elmarknad 14.10.2010

  Om ungefär ett år införs olika elområden i Sverige. Det kommer att innebära höjda elpriser i södra Sverige, och förmodligen även större variationer i elpriserna, enligt branschorganisationen Svensk Energi, berättar TT i flera tidningar.

  Prisskillnaderna i de olika elområdena är tänkta att ge signaler om var det behövs investeringar och stimulera till byggandet av nya kraftverk i områden där det är underskott på el, skriver TT.

  Gränserna mellan de olika områdens ska, om jag förstått saken rätt, dras där det finns flaskhalsar i distributionsnätet. Prisskillnader ska visa på dessa och var det är brist på produktion. Men vem som ska stimuleras till att bygga bort bristerna begriper jag inte. Näten ägs av de stora elbolagen och prisskillnaden betalas av oss konsumenter. Är det vi som ska få elbolagen att bygga bättre infrastruktur?

  Oavsett detta innebär nyordningen att det blir ännu svårare att begripa elräkningen.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 6:33

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.