Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Elen blir dyrare i Sydsverige
  • Elmarknad 09.11.2010

    kraftledning Jag har tidigare berättat att olika elområden införs i Sverige nästa år, med olika nätpriser. Prisskillnaderna i de olika elområdena är tänkta att ge signaler om var det behövs investeringar och stimulera till byggandet av nya kraftverk i områden där det är underskott på el.

    Elen kommer genom detta att bli dyrare i Sydsverige, berättar nu TT i flera tidningar. Ungefär 1.000 kronor mer kommer elen att kosta villaägaren i Skåne, jämfört med om villan ligger längre norrut.

    Det visar en genomgång som prisjämförelsesajten elskling.se gjort. Den visar att påslaget varierar med mellan 3 och 5 öre per kilowattimme, vilket ger en fördyring för ett villahushåll på cirka 1 000 kronor per år vid en förbrukning på 20 000 kilowattimmar, skriver TT.

    Då blir det ju som norrlänningar länge krävt, billigare el för dem.

    Uppdatering: De väntade prishöjningarna har redan slagit igenom för södra Sverige, berättar Sydsvenskan som refereras av TT.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:40

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.