Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Meddelandelån döms att betala vite
  • Meddelandelån, sms-låneföretaget jag en gång anmälde till KO, har brutit mot ett föreläggande från KO och döms därför betala ett vite på 400 000 kronor, berättar KoV i ett pressmeddelande.

    Enligt föreläggandet fick inte företaget marknadsföra krediter med ett framträdande snabbhetsargument. Sedan dess har Meddelandelån marknadsfört krediter med möjligheten att få en mycket snabb kredit genom att använda sig av uttrycken ”snabblån” och ”Pengarna inom 15 minuter” på TV4:s text-TV.

    Stockholms tingsrätt gick på KO:s linje och dömde ut vitet. Meddelandelån ville få vitet jämkat, då de ansåg att marknadsföringen skett av misstag och att ett så stort vite skulle drabba företaget orimligt hårt. Tingsrätten går helt på KO:s linje och utdömer hela vitesbeloppet då det inte finns skäl för jämkning av beloppet, enligt KoV.

    Jag jublar!

    Uppdatering: Även TT uppmärksammar domen

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:38

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.